Viikko jäljellä

Ollaan nyt siinä vaiheessa reissua, että tasan viikon päästä ollaan jo matkalla kotiin. Ollaan koettu ja nähty paljon ja elämä täällä on todella erilaista. Täällä elämäntyyli on paljon rennompi kuin Suomessa ja sen huomaa selkeästi. Ollaan käyty erilaisissa tapahtumissa, joista yksi oli baarin järjestämä tapahtuma, jossa sai ilmaiseksi paellaa. Baarin ilmoituksessa tapahtuman ilmoitettiin alkavan klo 14.00 ja kun pääsimme paikan päälle tapahtuma ei ollut edes alkanut. Paellaa aloitettiin valmistamaan reilun tunnin odottelun jälkeen ja ruokaa saimme vasta yli kahden tunnin odottelun jälkeen. Täällä odottelu on ihan normaalia, mutta kärsivällisyys on kyllä välillä koetuksella. Myös ruokakaupoissa ja ravintoloissa palvelu on todella hidasta. Ruokakaupassa kassajono on yleensä todella pitkä ja ravintoloissa tarjoilijat saattavat vain hengailla eivätkä huomioi asiakkaita samalla tavalla miten Suomessa. Syömme yleensä täällä hostellissa, koska ruoka on ilmaista, mutta olemme muutaman kerran käyneet myös ulkona syömässä. Tänään olimme ravintolassa Been synttäreiden kunniaksi ja tarjoilijamme teki kaikkea muuta kuin palveli meitä. Ollaan myös huomattu, että yleinen siisteys ei ole samalla tasolla kuin Suomessa. Ravintoloissa/baareissa ei lähes ikinä ole vessoissa vessapaperia tai käsisaippuaa ja ravintoloissa pöydät ovat usein sotkuisia. Hostellissa, jossa asumme ei siivota henkilökunnan huoneita ja vessapaperi tai käsisaippua tulee ostaa itse huoneeseen. Ollaan kyllä viihdytty täällä hyvin, mutta kaivataan jo omia asuntojamme, sillä täällä asutaan kuuden ihmisen huoneessa ja meillä ei ole edes kunnon petivaatteita (lakana ja peitto, jota ei ikinä pestä), Huoneemme vessan ovi ei myöskään mene kiinni ja torakoita ollaan nähty jo useamman kerran.

Ruokailu ja juominen täällä on todella halpaa. Hintataso on paljon alhaisempi kuin Suomessa ja varsinkin alkoholijuomat ovat paljon halvempia. Viinilasillinen maksaa 2 euroa ja kunnon ravintolassa voi syödä hyvän aterian kahdeksalla eurolla. Myös ruokarytmi täällä on todella erilainen. Meillä on kunnon ruokailu kerran päivässä klo 22.00 eli suomen aikaan 23.00. Alussa tuntui todella oudolta syödä siihen aikaan kunnon ruoka, mutta nyt siihen on jo tottunut. Ollaan shoppailtu täällä jonkin verran, mutta vaatteet maksavat saman verran Suomessa. Kauppojen aukioloajat on myös hieman omituiset, emmekä ole vieläkään ymmärtäneet, että milloin kaupat ovat auki ja milloin eivät. Jotkin kaupat saattavat sulkea keskellä päivää ja avaavat myöhemmin uudestaan ja jotkin kaupat eivät enää aukea ollenkaan. Silloin kun täällä oli meneillään la feria de april, eli suosittu festari Espanjassa niin kaupat menivät kiinni jo kahdelta päivällä. Sunnuntaisin myöskään mikään paikka ei melkein ole auki, joten sunnuntait ovat yleensä hiljaisia.

Vapaa-aika on kulunut nopeasti uusien tuttavuuksien kanssa, ollaan saatu pari hyvää ystävää täällä joiden kanssa vietetään lähes koko vapaa-aikamme. Lähdetään myös usein hostellista isolla porukalla ulos, joten on ollut helppo tutustua uusiin ihmisiin. Täällä hostellissa kaikki työntekijät ovat kuin yhtä suurta perhettä ja kaikki tulevat toimeen kaikkien kanssa. Vapaa-aika on kulunut kaupungilla kiertelyyn. Ollaan kierretty kaikki nähtävyydet ja paikat, joita meille on suositeltu. Täällä on myös tapana lähteä iltaisin juhlimaan keskustan baarikaduille ja yleensä ollaan lähdetty porukan mukana ulos. Loppuun kuvia vähän meidän vapaa-ajan vietosta

Ilotulituksia katsomassa 



Näkymä Las Setaksesta 

Maria Luisa park

Plaza de Espana 





Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ekat fiilikset Sevillasta

Kotiinpaluu

Täältä tullaan Sevilla!